Monday, January 23, 2012

Assalammualaikum ,

Salam satu malaysia :) , fuh seriously it's been long a time i'm not updating my blog.
miss you babe .how r you my friend blogspot or they more comfortable call blogger right ? i hope u will
be okay there.So i want to start with my story about my school.First time memang tak best i'm feeling scare , nervous
n semuala i don't know why?.but i'm just be my self.;) for this year i hope i can get the best result in my exam n i'll my best i do not mind what will happen i akan tetap tak kan putus asa bak kata pepatah melayu  ialah orang yang berhenti tidak akan

menang dan orang yang menang tidak akan berhenti . So start from now i will change my life i lebih kan study daripada 
wasting the time.tula kadang2 tak on9 fb n twitter smpai 4 hari atau 5 hari , aku nak concentrate my study aku tak nak jadi
tasya yang dulu i'm a bad girl , lazy girl n semua laa i cannot write long-term this is my privasi.


Now my class it's better than last year yelaa tahun lepas i was so bored n i hate my teacher's n my friends 
they all are so suck n fuck i hate them very much.suka makan kawan n game kawan itu ke nama kawan erggg
So finally , i had my bff is amira si nenek tua tu yang suka buat aku gaduh dengan dia hari-hari bagi aku
scold n angry nanti tua tau muka aku jahat la diaa but she's quite cute n kind .she can making me happy n hari2

boleh teman kan pergi tandas kan mira isn't right ? haha..i love her very much n bdk2 lain dekat kelas tue
semua baik belaka mereka sporting n cikgu pun alhamdulillah semua nyer ok bagi kerja skola yg banyak that's exactly
what i want , i do not mind if teacher's want to give more homework itu tanggungjawab seorang pelajar kan so byk latihan
byklaa ilmu.:) about the tuition i'm still confuse n blurr aku tak tahu nk tuittion dekat mana actually .tunas tue kurang elok
n maybe aku tak uncomfortable.next week i'll start my class with mandy.yess finally teacher aku balik yang ajar
aku dah biasa la dengan dia , she can teach the good n i'm truly understand what was she teached.dia boleh memberi aku
semangat kembali aku yakin aku akan berjaya kalau tuition dengan mandy n i'm promise i'll never ever sakit hati u lagi
seperti dulu n i'm not lazy girl now..:)

Now  i want to write about my family , keluarga disini sihat alhamdulillah.We'll just waiting for the small baby my nephew

of the future.and finally alhamdulillah kami dah berbaik semula so we close and closer day by day.We shared everything
together till' now .my life now were completely by my family , cousin , friends in school.macam mana boleh berbaik ? this our's secret..;) tak lama lagi 5/2 hari it's my birthday i hope i will get more present n more wishes from u all hadiah dia nanti
I'll show u k i'm promise.
And that's all for today.if i have the free time insyaallah aku akan share apa yang aku feel 
k my miss blogger i will post it later.bye n assalamualaikum

Monday, January 2, 2012

Happy new year everyone ! :)



Assalamualaikum ! pejam celik pejam celik sekejap je dah 2012 dah ;) macam tak rasa pulak dah 2012
so yeah , bye2 2011 n hello to 2012 ..Alright saya nak mengucapkan selamat tahun baru untuk keluarga saya yg 
tersayang , sepupu2 or sedara2 , kawan baik saya n org2 yg saya mengenali sya..:) semoga allah memberkati 
,melindungi & merahamati kita.dan semoga thun nie jugak saya harap perjalananku yg membekalkan 1 keazaman yg berada di tahap yg tertinggi.persediaan dari segi fizikal dan mentaliti  the last one wishes is to have a new year and to be healthy everyone ;) ..For this year is very important for me ! i must to study hard n i will try the best for my family so doa kan
saya buat yg terbaik untuk tahun nie k ? erm i feel nervous right now.so let's talking about my holiday in malacca
wow ! pergi malacca mmg best but satu je yg buat tak bgs , ramai org erggh damn it itulah yg buat i'm feel bored n x berapa enjoy sangat bila nak masuk ni nak msuk tue semua nyer beratur panjang klu kjp takpe nie sampai 2/3 jam gila la..
i can't waiting for that it was wasting my time ..oh dear ! what stupidity nak tggu kt situ.ergg ~ tapi memang best gila kt sana

siap naik kereta sewa yg besar pe nama pun aku tak tahu pe.haha..rasa rindu je kt malacca tue siap bawak pussy cat lak tu
dia pun pndai gy melancong tau walaupun it just a little cat :) tak boleh lupa kenangan paling indah tue :) 2011 banyak aku mengalami kenangan pahit dari manis ..aku harap sgt thun ni boleh memgembirakan aku dan result aku yg terbaik punya
Harinii , terasa rindu pulak dekat arwah atuk :( dah 4 bulan arwah atuk meninggal rindu sgt kt atuk al-fatihah..
And hari ni mesti last updating blog for this month i will busy with my study , tuition n a lot of things i need to do..
so my blogger babe bila aku free aku akn update u k :) don't worry i'll never forgetting you oh yeah ! i didn't show u my picture in malacca right ? so i'm gonna post it later..

So , that's all for today i want to write i have no idea..:) bye-bye




Wednesday, December 21, 2011

Assalamualaikum !

hey hey miss blogger how do you do ? today i want to write something can learn me how i want to be success in my
 life.did u know ? how much i'm proud with my oldest brother for graduations many many congratulations..:) i want to give
the best wishes for my first brother , On your graduations wishing you luck and success in all that you do !

arg ! masa tengok time tue i felt jealous weii ! I hope one day aku pun akan convo jugak dan berjaya
seuatu hari nanti.percayalah :).I'll try my best for mama , ayah n all my family..okey ! i want to show 
you some of picture my bradar.tadaa ! that's him..

That's my oldest brother..:) i can't upload more pictures coz takut dia jadi angry birds la..
haha n i tak suka show kan byk gmbr privacy..i hope u can understand.okey ! let's talk
about my holiday yg akan datang tak lama lagi , lagi 2 hari macam tu la.hrmm ! act, bkn nak
enjoy2 pun pergi melaka ada reason nak pergi sana i dont think i can put into words..
So yeah , doa kan saya selamat jalan dan selamat pulang ok ! i will never forget to buy something
kt melaka tue for my cousin nano , fadhlin n others people yg aku mengenali korg..:) for all my cousin
i will never forget u all , but i have the reason kenapa aku sombong or apa2 yg korang angap kat aku..
i'm so sorry what i've done to you , im really2 sorry..for your ib* please don't involve my family of your
situation or case i don't like it..for my grandmother i felt dissapointed with you, did u know ?
how much my mama love you u nek she always expect u but balasan dia nie laa ~~ :) i know
you're hidding something from us right ? u're being unfair.. oke i i dont care about it :D
mulai sekarang kita buat hal2 masing i dont want to be childish kita semua da dwasa kan
boleh fikir elok dan tak perlu gaduh2 k ! the next topic is i dont want go back my school anymore
erggg ~ bila nak habis nie ? i was bored..so i dont have any idea to write anymore..
so i should sign out papai my miss blogger..love you..doa kan saya selamat jalan dan pulang k..





Sunday, December 4, 2011

Assalamualaikum ! hey kawan2 ..what do you do ?
Seriously it's been long a long time i'm not updating my blog :) miss you my Miss.blogger

I'm not forgetting you babe , just no have any idea to write.So yeah .It's already 3:24 a.m and 
i dont feel ike sleepy at all , and i decide to update my blog :)..Hrm ! yeah alhamdulillah
my followers is increase.Thanks a lot guys ..


Sepanjang cuti sekolah ini , i had a many things to do..Hari tue 28/11/2011 aku n family pergi
genting highlands syok gila ..lepas berapa minggu mcm tue pawagam  1 /12/2011 ombak rindu pulak !
wow ! my favourite novel..tak sangka betul boleh keluar cerita ombak rindu..kt pawagam

macam tak percaya pulak..haha..Ombak rindu is the best melayu film i've had..:) congrat !
so let's talking about my cousin..i and my cousin is nothing now..not like previously

i'm not wishing that but well salah kalau aku tak bercakap korang dah tak macam 
dulu yang aku kenal so it's better kita tak payah berhubung lagi kan dan buat hal
masing-masing takde la korang kutuk , ketepikan aku  n buat aku kecil hati dan bertambah dosa                                                    asyik marah plus you ask for that.Sorry guys ! i can't be  a good cousin you'r dreamed for..
aku ingat korang la can making me smile n happy in my life..but i was mistaken about that
you must remember  we all know each other pretty well..kenapa harus bermusuh har ?
i know people tak expect pun kita jadi macamni.Okey ! semua manusia akan berubah kan.


My life now were completely by my family , sister in law , abg aswad n plus my future niece :)
i'm happy to know abg aswad dia banyak tolong aku n all my family .So we get close and closer 
day by day .We shared everything  together 'till now.Dulu korang la tempat shared aku but now 
it's different.Abg aswad can cheer me up nak harap kan kawan sekarang mmg seriously shit la
kawan sekarang dah tak boleh pakai kan .i thought u all  is my part of me now  lastly :( hrmm


Guys! seriously shit , I hate you.I'm not the type of preson yang suka mengaibkan orang but you're just
too much.Firstly memang aku tak percaya korang tue ni n nie but a lot of people said the same topic
ingat aku tak marah ker ? hey fikir la skit pasal perasaan mama aku ? kau orang ingt mama have no feeling
about thats semua manusia ada perasaan dan hati la now aku da berasa kecil hati n  sedih bcs of this.

I won't argue with you but i think you're being unfair.I spoke to you nicely , and aku yang kena balik
 I'm just like hey wtf mtf ?  bila susah pandai mencari bila senang diketepikan macam barang yg  berharga je 
 aku pun ada perasaan.Okay now look i warning you 
you've to know your limit so please stop to your nonsence talking .Please dont to be childish.
i've already say sorry to you , because aku adalah sifat kemanusiaan sikit..but you ? never say sorry what 
you done.Lucky you i don't tell whole word about your story.I'm not gonna reveal your identiti in my blog
So yeah siapa makan cili terasa la pedasnya.I don't mind what you wanna to say about me.And you must know
 that i will never hate you but please chaged korang punya diri.I'm glad to know you all and thanks for
everything mulai hari ini kita buat hal masing -masing oke ! i will never stop to loving all my cousin..:) 


And that's all for today.Before i forgot , i didn't post my tuition n my picture in genting highlands kan ?
So i'm gonna to post it later :) bye-bye assalamualaikum..


Sincerely : Tasya Naby







 

Tuesday, November 22, 2011





ASSALAMUAILAIKUM  , Kawan2 ku syg wah makin malas nak update blog skrg nie .!
kenapa ek? 1 sebab aku da busy sekarang dan kedua malas .sekarang nie musim hujan
kan..alhamdulillah.hujan tue adalah rahmat allah..:)

today i want to write about my friends in facebook..ehem-ehem aku kenal dia dari facebook..
tak silap aku tahun lepas kut baru kenal dengan dia..dia nie seorang yg ramah dan baik..
suka berlawak ngn org and she can making me happy..but , satu saje we never meet..
yelaa dia duduk terengganu..and aku dduk kl..jauh tu kan..tapi apa-apa pun
im very hope one day we will meet..opss ! lupa nak introduce dia..nama dia
noor natasya same my name.nice name right..tapi dekat facebook nama dia 
Acha Slumber :) she is a very kind of  people..nobody is as luck as me to have u my pretty acha..

acha tasya doa kan acha lulus di peperiksaan nanti k..dan berjaya dalam hidup..
i am glad i found a friend like you..:) thanks  to being such a lovely friend always ..
THATS ALL I WANT TO WIRTE TODAY..

Sincerely , Tasya Naby :)

Sunday, November 13, 2011

LAST DAY SCHOOL ;) 
Assalamualaikum kawan2..today i want to write about my last day school..
okey , kejap je da hbis sekolah la...bye-bye my 2011..2011 nie banyak kenangan aku disekolah
n kenangan pahit..first time gaduh ngn org..tak pernah aku bg penumbuk aku dekat muka org lain
Hahahaa..I can't forget about thats..Okey anyways i want to say 

Good Luck to all SPM candidates. Trust your heart dnt be afraid to answer the questions ok girls n boys. May Allah stay with u n gve you peace of mind.All the best <3  my result was downed..im very hate my result.. taknak la cakap pasal result ..now i want to talking about my friends..thank u my all friends for standing by my side and making me happy :) i will never be able to
forget the support that you have given me..i love u all my friends..especially siti nur fadhlin thank u for understanding
, trusting me so much and standing by my side and being such a lovely friend always..i love you so much..
Kawan-kawan saya disekolah n dikelas..terima kasih2 sgt sudi menjdi kwn sya dan making me happy..i love u guys.
.


                                                                                             Bff fadhlin
                                                                 Aween aku suka tgk muka ko time nie sweet :)
                                                                                             i love u guys , sorry
                                                                                    takleh nk upload byk2..
 

Friday, November 4, 2011

EXAM WAS OVER ;D




Salam :) , look at thats picture he looks very happy right..im aslo like him happy n i want to horey-horey..haha
i'm sure you think , i'm dumb right ? tak boleh la happy sgt kan sbb nak tengok result pulak kan..i cant wait to see my
result n my class..nervous + scared..aku harap sangat tak turun class n i want to stay same class..:(
kawan-kawan disana jugak saya doa anda berjaya didunia dan diakhirat amin..exam kali ini mmg difficult la..
especially , mathematic paper 1 erghhhhh ~~ sampai masa pun tak cukup..tapi apa2 pun im try to do my best ..
result agama pun already got it...alhamdulillah ag aku x gagal..markah nyer secret la yea..hehe..
selasa dah start hantar buku teks , ermm malas nyer...tapi takpe nak last sch da..:)
Ya allah tuhanku ! how about next year..argghh..stop talking about the next year..
oh yea ? al fatihah arwah datuk ku 'hamzah bin Ahmad ' sudah 2 bulan meninggal kan kami but what can i do..allah lg syg dia..yg hidup tetap akn mati jugak..Mak ( nenek ) gelaran aku memanggil nnek aku..'Mak byk bersabar dan tabah k
kami sentiasa ada di sisi mak teruskan hidup mak..yg pergi tue tak kan kembali di dunia nie..:( semenjak arwah atuk dah
takde keluarga makin sunyi dan tiada siapa nak bertungkul dan tiada siapa yg nk jaga bunga2 dirumah atuk tue..
erghhhhhh ! whats happen to me..forget about it..hurm ! yea saya ingin mengucapkan selamat menyambut hari
raya aidil adha kepada keluarga , cousin , n all the muslim n musliman...karokake pada hari bulan tue 29/10/2011
was the best la..i love you all my family mmg happy gila sgt...smbut birthday ayah sekali ..:) kalau boleh putar masa
tue kan best..arg karut2..bila la nak pergi lagi kan.,,i miss situation thats.....:)

Alright let's talking about friends : ''WTF WITH MY FRIENDS '' Sorry kalau kurg ajar..bukan apa aku marah gila
dengan kawan nie ..Bila susah mencari , bila senang pentingkan diri..actually , kat sekolah tue tak sorang pun aku
boleh anggap sebagai bff atau sahabat..kawan tu merata boleh mencari tapi sahabat nie susah sgt nk jumpa..
Ok listen this , today aku nk luahkan perasaan aku skit about friends 

Saat paling sedih bila kita ditimpa ujian dgn kesakitan bila mengadu kat kwn2 semua tidak percaya rasa diri ini tak berguna sangat2 ada kah sakit itu boleh dibuat main2? rasa sebak sngt dah x ada tmpt nk luahkan mengadu segala hal kdg kwn baik pun x leh caya hal peribadi kita pun dok canang sana sini janji puas biar org pandg serong kat kita.kwn yg mcm ni pun ada dah mcm2 jumpa perangai org cm ni hanya pentingkan diri buat baik bila kita ni diperlukan je..What is that ? dekat sekolah tue aku kadang2 ada laa nk luah kan perasaan aku nie kt seorang kawan nie , tapi dia pulak yg nk luahkan perasaan dia..tak jd aku nk luahkan..simpan sajer la hajat aku tue..hari2 nk dgr masalah dia hey come on la ? when u want to hear about me ? asyik2 ko jer..Kawan mcm tue mmg tak boleh jd kan sahabat stakat kwn biasa tue boleh la..sahabat nie payah nk mencari nyer shabat nie dia sanggup laku kan apa sajer untuk kwn dia ..not like this ***************
aku selalu berbuat baik dengan kawan2 ku , tetapi dia org perangai mcm sial pulak..aishh ! tgk kn da mencarut ..takpe la
aku tidak hairan ttg tue..janji keluargu ku sentiasa dgnku ..thats all i want..jangan la sesekali anda penting kawan dari keluarga..kerana keluarga kita tahu apayg terbaik untuk kita..Kenapa la kawan2 aku semua makan kawan..erghh..ya allah ! i dont know what i want to
say else.......Anyways thank you siapa yg sudi kawan dengan aku n anggap aku sebagai bff ke apa ke..insyaallah , hubungan ini
akan kekal bahagia..terima kasih sesiapa yg suka buat tasya ketawa , tolong dan sebagainya..terima kasih byk2..tapi jgn la
sesekali nak makan kawan nyer sendiri..and please to be profesional..:) Assalamualaikum ~~